800 TL VE ÜZERİ KARGO BEDAVA!
Arama Sonuçları
Tüm Kategoriler
    Menu Close
    RSS

    '2020' 'Haziran' blog yayınları

    Neden muadil ürün?
    Yorumlar (0) Neden muadil ürün?

    Sitemiz Halal Dünya Marketi şubeleri ile siz kıymetli kardeşlerimiz arasında köprü vazifesi görmektedir. Çalıştığımız her bir şubenin barındırıp sattığı ürün çeşitliliği farklı olmakla birlikte sürekli olarak stoklar da değişkenlik göstermektedir. Bu da anlık stok durumunun siteye yansıtılamamasına sebep olmaktadır. Biz de siz siparişinizi verdiğinizde en uygun gönderim oranına sahip şubeye yönlendirerek siparişinizi hazırlıyoruz.

    Burada yaşanan en büyük problem, ürünlerin tükenmesinden ziyade her marka ürünün her şubede bulunamamasından kaynaklanıyor. Şubelerin konumları, üreticilerin tutum ve davranışları, ilgili şubenin müşterilerin tercihlerine göre mecburen her şube farklı markalara yönelmek zorunda kalıyor.

    Örneğin lokum için bazı şubeler Koska markasını satarken bazıları Öğüt markasını bir diğeri Tatşen markasını satıyor. Bu durumda siz ille de Koska markalı lokum istediğinizde, koska satan şubede sepetinizdeki diğer ürünler yeterince bulunmuyorsa, Koska markasını satmayan şubelerden tam tedarik edebilmişsek bu durumda lokumu sepetten çıkartıp göndermek zorunda kalıyoruz.

    Bu durumun en uygun çözümü muadil ürün tercih edilmesi. Yani siz koska lokum yoksa helal sertifikalı bir benzeri olan tatşen, öğüt gibi marka gönderilmesine müsaade ettiğinizde biz ihtiyacınızı tamamlayıp gönderebiliyoruz. Hem bu yaklaşım sayesinde Öğüt gibi son derece kaliteli, yalnızca yurtdışına satış yapan ama yurtiçinde Koska gibi reklamı ve bilinirliği olmayan bir markayı da deneme fırsatı bulabiliyor müşterilerimiz. Kimse bir markayı zorla denemek zorunda değil elbette. Ancak bir ürünle ilgili ilk akla gelen güvenilir mi, sağlıklı mı, hile var mı gibi şüphelerin GİMDES otoritesi vesilesi ile giderilmiş olduğunun da altını çizmemiz gerek. Biz herhangi bir market değiliz ki müşterilerimize onların istemediği ürünü sırf kar olsun diye satalım. Halal Dünya Marketlerinde satılan üründen tutun da yaptığımız ticaretin detay usullerine kadar GİMDES tarafından denetlenmekteyiz.

    Özellikle yaşadığımız son Covid19 krizi sürecinde perakende sektöründe yaşananları yakından takip etme fırsatı bulduk. Devasa market zincirlerinin siparişleri eksik, hatalı ve müşteri onayı alınmaksızın başka marka ürün gönderimi pratiklerinin ne kadar yaygın olabileceğini bize göstermiş oldu. Yılların anlı şanlı dev market zincirleri birkaç dönümlük marketlerine ve kocaman depolarına rağmen yakın gönderim bölgelerinde müşterinin sipariş ettiği ürün kalmadığı için sepetten çıkarmak zorunda kaldıklarını beyan etmek zorunda kaldılar. Tıpkı bizim gibi yani. Bu tedarik sorununu bu kadar büyük imkanlara ve yılların tecrübelerine rağmen onlar da çözebilmiş değiller

    Normal bir market 10 tane yasa ve kurala uyması gerekiyorsa biz 100 tane kurala riayet etmek zorundayız.

    Normal bir market 1000 marka satabiliyorsa biz 10 marka satabiliyoruz.

    Normal bir markete 1000 müşteri geliyorsa bize 10 müşteri geliyor.

    Dolayısıyla çok zor sürdürmeye çalıştığımız bu işte bizden dev market zincirlerinin müthiş karlı ticaretlerine rağmen beceremedikleri bir tedarik mekanizmasının beklenmesi ne kadar insaflı olur?